Du är inte mindre värd än någon annan

Vill bara säga Tack till alla underbara människor som gav mig så mycket respons och kärlek igår för gårdagens inlägg. Det var jobbigt att skriva och som jag nämnde så är inte ens hälften nämnt av vad som faktiskt pågick och hände med respekt för inblandade personer. Jag kommer inte vara tyst längre gällande min del och mitt mående i det hela, och att jag berättar har hjälpt mig till den jag är idag. 
 
Det var en tuff relation, energikrävande, frustrerande, mycket ilska, sorg men också glädje vissa perioder. Jag var också väldigt oförstående till hur en sådan djup psykisk ohälsa kan göra med en människa och dess omgivning, och därför var jag inte heller oskyldig. Jag borde ha varit på ett visst sätt, kanske mer stöttande. Men ibland så gav jag upp pga frustrationen av allt ansvar att jag inte orkade alltid vara det stödet.
 
Jag vill heller inte lägga fram mig som ett offer, men jag vill förmedla att allt ofta inte är svart och vitt, att den "sjuke" inte alltid är den som mår sämst, utan att den medberoende antagligen i många fall mår mycket sämre och inte blir sedd. Den medberoende bär på en annans depression vilket gör att man förr eller senare själv lätt kan bli nerdragen i. Den medberoende är den som får hålla sina känslor i schack och sin hälsa åt sidan för att orka vara både stödet och ta all ansvar i hemmet. För det krävs ett otroligt starkt psyke och tålamod, vi är bara mänskliga och vi kan bara ta så mycket tills det någon gång brister. Allt detta för att jag älskade den mannen så mycket. För bortom allt detta såg jag en vacker människa med en underbar personlighet och fina egenskaper, som hade goda avsikter. Jag var villig att koppla bort allt det dåliga, för att vara hans styrka när han inte orkade, för jag trodde på denna mannen och hade ett hopp om att allt detta en vacker dag skulle förändras. Det var allt det var från min sida, kärlek till denna människan. 
 
Jag står fortfarande fast i att man ger allt i en relation, men aldrig mer på bekostnad av din värdighet, din självrespekt eller hälsa! Man kan ha dåliga och tuffa perioder, men man måste komma ihåg när enough is enough. 
Om du inte känner dig värdig eller tror på dig själv så gör JAG det. Jag tror på dig! Du är aldrig mindre värd än din älskade. Du kommer alltid i första rum. Så kämpa för kärleken men med din värdighet i behåll ♥
 
 
 
Allmänt, Diskussion, Kärlek, Livet | |
#1 - - MILINA:

Vilken fin text!!

Svar: Tack! =)
Välkommen!

Upp